• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8742 LEI
  1 USD = 4.0186 LEI
  1 GBP = 5.4736 LEI
  1 CHF = 4.5297 LEI
  1 HUF = 1.3591 LEI
  1 BGN = 2.4921 LEI
  1 JPY = 3.8638 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

  NEWS ALERT: Aresatari pe banda rulanta in sistemul medical moldovenesc. Fostul ministru Andrei Usatai arestat de CNA!

08 Aprilie, 10:45

Fostul ministru al Sănătăţii Andrei Usatîi,a fost retinut de CNA pentru 72 de ore,  după ce domiciliul acestuia a fost percheziţionat în această dimineaţă. Andrei Usatai a fost dus  la Spitalul Republican din capitală, pentru a i se perchezitiona biroul in prezenta sa. Deasemenea a fost arestat si Gheorghe Ciobanu, directorul Centrului National de Medicina de Urgenta!

 

Andrei Usatai

(UPDATE): Ofițerii CNA i-au reținut și pe directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat, cel al Centrului Republican de Diagnostică Medicală, Andrei Testemițanu, și vicedirectorul Departamentului Instituții Penitenciare.

(UPDATE): Alexandru Coman, directorul Agenției Medicamentului și șeful Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu au fost si ei retinuti in cadrul perchezitiilor efectuate de CNA!

Angela Stalinschi, purtatoarea de cuvant a CNA a confirmat oficial că la acest moment instituția pe care o reprezintă desfășoară percheziții într-un dosar care vizează aranjarea licitațiilor în sistemul de sănătate. Actiunea ofiterilor CNA vizeaza trucarea unor licitatii in sistemul de sanatate din Republica MOldova. Percheziitiile se desfasoara in acest moment la mai multe spitale din Chisinau: Institutul Oncologic, Spitalul Republican, Centrul Republican de Diagnostic, Spitalul de Urgenta si Agentia Medicamentului.

Sistemul de sanatate din Republica Moldova s-a confruntat la inceputul acestui an cu o criza profunda generata de lipsa medicamentelor si consumabilelor medicale! Deasemenea, pe numele fostului ministru al sanatatii, Andrei Usatai a fost deschis un dosar penal pentru  "cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice, drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice."

Cu puţin timp în urmă a fost arestat şi directorul Centrului Naţional de Medicină Urgentă. Conform purtătorului de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, Gheorghe Ciobanu a fost reținut de ofițerii CNA pe un termen de 72 de ore.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: