• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 33º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 27º C
  Craiova 32º C
  Galati 30º C
  Iasi 30º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.8351 LEI
  1 USD = 4.1131 LEI
  1 GBP = 5.3685 LEI
  1 CHF = 4.4859 LEI
  1 HUF = 1.4009 LEI
  1 BGN = 2.4721 LEI
  1 JPY = 3.8919 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

  NEWS ALERT: Aresatari pe banda rulanta in sistemul medical moldovenesc. Fostul ministru Andrei Usatai arestat de CNA!

08 Aprilie, 10:45

Fostul ministru al Sănătăţii Andrei Usatîi,a fost retinut de CNA pentru 72 de ore,  după ce domiciliul acestuia a fost percheziţionat în această dimineaţă. Andrei Usatai a fost dus  la Spitalul Republican din capitală, pentru a i se perchezitiona biroul in prezenta sa. Deasemenea a fost arestat si Gheorghe Ciobanu, directorul Centrului National de Medicina de Urgenta!

 

Andrei Usatai

(UPDATE): Ofițerii CNA i-au reținut și pe directorul Institutului Oncologic, Victor Cernat, cel al Centrului Republican de Diagnostică Medicală, Andrei Testemițanu, și vicedirectorul Departamentului Instituții Penitenciare.

(UPDATE): Alexandru Coman, directorul Agenției Medicamentului și șeful Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu au fost si ei retinuti in cadrul perchezitiilor efectuate de CNA!

Angela Stalinschi, purtatoarea de cuvant a CNA a confirmat oficial că la acest moment instituția pe care o reprezintă desfășoară percheziții într-un dosar care vizează aranjarea licitațiilor în sistemul de sănătate. Actiunea ofiterilor CNA vizeaza trucarea unor licitatii in sistemul de sanatate din Republica MOldova. Percheziitiile se desfasoara in acest moment la mai multe spitale din Chisinau: Institutul Oncologic, Spitalul Republican, Centrul Republican de Diagnostic, Spitalul de Urgenta si Agentia Medicamentului.

Sistemul de sanatate din Republica Moldova s-a confruntat la inceputul acestui an cu o criza profunda generata de lipsa medicamentelor si consumabilelor medicale! Deasemenea, pe numele fostului ministru al sanatatii, Andrei Usatai a fost deschis un dosar penal pentru  "cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice, drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice."

Cu puţin timp în urmă a fost arestat şi directorul Centrului Naţional de Medicină Urgentă. Conform purtătorului de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, Gheorghe Ciobanu a fost reținut de ofițerii CNA pe un termen de 72 de ore.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: