• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Autoritățile de la Chișinău au reușit să implementeze 68 la sută din agenda parcursului european

22 Iunie, 16:05

Subiecte tradiționale și strategice au fost discutate astăzi la cea de-a cincea Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova. Senatorul Florin Constantinescu, a menționat că autoritățile de la Chișinău au reușit să implementeze practic 68 la sută din agenda parcursului european, ”iar acest lucru este îmbucurător, fapt pentru care vom susține în continuare reformele inițiate”

Comisia parlamentara

Subiecte tradiționale și strategice au fost discutate astăzi la cea de-a cincea Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova.

Copreședintele comisiei din partea Parlamentului Republicii Moldova, George Mocanu, a declarat că în cadrul întrevederii s-au discutat subiecte ce țin de implementarea Acordului de Asociere, securitatea energetică, oportunitățile de afaceri pentru business-ul de pe ambele maluri ale Prutului, preluarea bunelor practici în domeniul reformării sistemului de justiție, subiecte legate de domeniul educației și tineret ș.a.

„Am sesizat colegii din România despre problema pașapoartelor românești, deținute de moldoveni, a căror termen de valabilitate a expirat și nu au posibilitatea de a-l prelungi, decît prin depunerea unui nou dosar de documente, urgentarea semnării unui memorandum între cele două state privind utilizarea sistemelor antigrindină la hotar, extinderea rețelei de puncte comune de trecere a frontierei, precum și extinderea formatului următoarelor ședințe prin participarea reprezentanților comisiilor parlamentare permanente de la Chișinău și București” a afirmat Mocanu.

La rîndul său, copreședintele comisiei din partea României, Florin Constantinescu, a menționat că autoritățile de la Chișinău au reușit să implementeze practic 68 la sută din agenda parcursului european, ”iar acest lucru este îmbucurător, fapt pentru care vom susține în continuare reformele inițiate”.

„Există premize ca toate reformele inițiate în domeniile de bază a dezvoltării R. Moldova să fie duse pînă la sfîrșit, fapt pentru care sînt plăcut impresionat. În cadrul ședinței am mai discutat și despre proiectele importante pentru cele două state și anume cursul navigabil transfrontalier și construcția unei autostrăzi Târgul Mureș-Iași-Ungheni, care este importantă pentru infrastructura României. Vă felicit pentru lucrul pe care îl faceți și totul depinde de modul în care veți reuși să mențineți situația. În drumul european ar fi bine să învățați din greșelile noastre”, a mai precizat Constantinescu.

Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova va dura două zile, timp în care vor avea întrevederi cu Preşedintele Parlamentului Andrian Candu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc.

Ultima Reuniune a Comisiei a avut loc în iunie 2014, la București.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: