• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9262 LEI
  1 USD = 4.0800 LEI
  1 GBP = 5.6770 LEI
  1 CHF = 4.4941 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5187 LEI
  1 JPY = 3.7392 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Bogdan Aurescu s-a intalnit cu ministrul apararii Anatol Salaru.

20 August, 16:29

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit astazi pe Anatol Şalaru, ministrul apărării al Republicii Moldova, aflat în prima sa vizită oficială, la Bucureşti, de la preluarea mandatului. Bogdan Aurescu a salutat faptul că prima vizită a noului ministru al apărării al Republicii Moldova are loc la Bucureşti. De asemenea, ministrul român de externe a subliniat importanţa continuării procesului de reformă şi a aplicării Acordului cu UE.

Anatol Salaru-Bogdan Aurescu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit joi, 20 august 2015, pe Anatolie Şalaru, ministrul apărării al Republicii Moldova, aflat în prima sa vizită oficială, la Bucureşti, de la preluarea mandatului.

Bogdan Aurescu a salutat faptul că prima vizită a noului ministru al apărării al Republicii Moldova are loc la Bucureşti. Şeful diplomaţiei române a arătat că formarea noului guvern de la Chişinău, bazat pe o majoritate pro-europeană, deschide perspectiva accelerării proiectelor bilaterale, îndeosebi a celor cu relevanţă strategică pentru conectarea Republicii Moldova la spaţiul european. Este necesară, în acest sens, intensificarea dialogului la toate nivelurile pentru asigurarea pe mai departe a ritmicităţii şi consistenţei în derularea agendei concrete de cooperare în plan bilateral. De asemenea, ministrul român de externe a subliniat importanţa continuării procesului de reformă şi a aplicării Acordului de Asociere şi de Liber Schimb.

Bogdan Aurescu a evidenţiat sprijinul permanent acordat de România pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum şi pentru procesul mai larg de modernizare a statului, inclusiv în domeniul apărării. Efortul autorităţilor de la Chişinău de reformă a sectorului de securitate beneficiază, din acest an, de asistenţa oferită de partenerii euro-atlantici, în cadrul Iniţiativei NATO privind consolidarea capacităţilor de apărare, obiectiv susţinut activ pe plan diplomatic de ţara noastră încă înaintea Summit-ului NATO din Marea Britanie şi la care România va contribui într-o primă etapă cu un expert. Bogdan Aurescu a asigurat, în context, cu privire la sprijinul activ al României pentru dezvoltarea dialogului şi cooperării Republicii Moldova cu NATO, inclusiv în ceea ce priveşte perspectivele deschiderii unui Birou NATO de Legătură la Chişinău. De asemenea, a evidenţiat sprijinul financiar semnificativ acordat de ţara noastră, în calitate de naţiune-lider, Fondului Voluntar NATO pentru distrugerea pesticidelor în R. Moldova.

Ministrul Anatolie Şalaru a prezentat priorităţile mandatului său şi direcţiile principale de acţiune legate de reforma sectorului de apărare din Republica Moldova şi a mulţumit pentru sprijinul constant şi consistent oferit de România pe toate palierele.

Cei doi oficiali au analizat, totodată, perspectivele dosarului transnistrean, precum şi evoluţiile de securitate din plan regional, respectiv implicaţiile acestora asupra Republicii Moldova.

Citeste mai mult despre: Anatol Salaru, Bogdan Aurescu, NATO, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: