• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9212 LEI
  1 USD = 4.1382 LEI
  1 GBP = 5.6712 LEI
  1 CHF = 4.4671 LEI
  1 HUF = 1.3732 LEI
  1 BGN = 2.5161 LEI
  1 JPY = 3.7739 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Coordonatorul asistenței externe a SUA pentru Europa și Eurasia in vizita la Chisinau!

24 Aprilie, 13:39

Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, o întrevedere cu Alina Romanowski, coordonatorul asistenței externe a SUA pentru Europa și Eurasia din cadrul Departamentului de Stat, care efectuează prima sa vizită în Republica Moldova de la numirea în funcție.

Alina Romanowski

În cadrul întrevederii, viceministrul Andrei Galbur a adus mulțumiri pentru asistența financiară oferită de SUA în realizarea proiectelor de modernizare a R. Moldova. “Asistența oferită de partenerii americani este extrem de valoaroasă pentru implementarea reformelor necesare, în contextul îndeplinirii obiectivului strategic de integrare europeană”, a menționat oficialul moldovean.

Interlocutorii au discutat despre intensificarea cooperării în domenii precum reforma justiției, lupta împotriva corupției, atragerea investițiilor, dezvoltarea infrastructurii energetice, reconstrucția drumurilor, modernizarea industriei agro-alimentare, dezvoltarea sectorului privat etc.

La rândul său, coordonatorul asistenței externe a SUA pentru Europa și Eurasia, Alina Romanowski, a declarat că Dialogul Strategic RM-SUA este o platformă importantă pentru organizarea asistenței și continuarea eforturilor de reformare a domeniilor cheie. În context, oficialul american  a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru transformările democratice și parcursul european al țării noastre.

NB: În perioada 2012-2014, Guvernul SUA a oferit Republicii Moldova asistență financiară în valoare de aproximativ 77 de milioane de dolari.

Citeste mai mult despre: Alina Romanowski, Andrei Galbur, Guvernul SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: