• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 32º C
  Brasov 29º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 28º C
  Craiova 30º C
  Galati 32º C
  Iasi 32º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.8341 LEI
  1 USD = 4.0976 LEI
  1 GBP = 5.3537 LEI
  1 CHF = 4.4795 LEI
  1 HUF = 1.4026 LEI
  1 BGN = 2.4716 LEI
  1 JPY = 3.8671 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

DNA pe post de randunica la Chisinau. Andrian Candu anunta venirea primului procuror DNA in Republica Moldova

10 Septembrie, 14:55

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a anunțat astazi în cadrul unei conferințe de preesa ca săptămâna viitoare în Republica Molodva va veni un procuror român, cu experiență la Direcția Națională Anticorupție a României. Conform lui Andrin Candu, acest procuror a fost desemnat de Uniunea Europeană fară implicarea autoritațolor din Republica Moldova.

 

Andrian Candu

”Procurorul va sta alături de cei de la Centrul Național Anticorupție și va revizui chiar și dosarele care sunt la CNA. După o perioadă va veni cu recomandări pentru revederea procedurilor, a legilor etc.”, a anunțat astazi Andrian Candu.

Conform șefului Legislativului moldovean,  mesajul postat pe rețelele de socializare sau scandat în public - ”DNA să treacă Prutul!” va fi o realitate. ”O primă rândunică va fi deja săptămâna viitoare. Nu poate fi reformă fără reformarea Procuraturii. Putem vorbi despre demisii, schimbări de conducere, dar dacă nu vom schimba sistemul nu avem nicio șansă. (...) Mă bazez pe experiența colegilor din România. Este foarte important că vine un asemenea procuror, care va sta și va reviziui și dosarele”, a mai spus Candu.

Andrian Candu  subliniat că CNA și CNI – trebuie reformate radical. Probabil, spune seful legislativului de la Chisinau, e cazul să le dizolvăm și să le formăm din nou. Trebuie să depășim acest subiect. CNI-ul nu-l văd deloc funcțional, dimpotrivă există conflicte în interior.

 

Citeste mai mult despre: Andrian Candu, Chisinau, DNA
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: