• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 24º C
  Craiova 24º C
  Galati 23º C
  Iasi 22º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.8721 LEI
  1 USD = 4.1498 LEI
  1 GBP = 5.3291 LEI
  1 CHF = 4.5231 LEI
  1 HUF = 1.3511 LEI
  1 BGN = 2.4910 LEI
  1 JPY = 3.9305 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Expert rus: NATO ar putea ajunge la Moscova

01 Aprilie, 13:01

Konstantin Sikov , presedintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Moscova a declarat pentru Ria Novostiv ca planurile privind instalarea de tehnică grea în România vorbesc despre întărirea NATO la frontierele geopolitice şi pregătirea pentru o confruntare prelungită cu Rusia.

 NATO

Konstantin Sikov considera ca  NATO se întăreşte la acele frontiere pe care le-a atins în limitele Pactului de la Varşovia. Ei, cei din Alianta Nord Atlanica se pregatesc pentru o confruntare pe termen lung si din acest motiv isi intaresc frontierele militare in acele zone pe care le-au luat sub control in anii 80-90 ai secolului XX" a declarat expertul moscovit. Este vorrba, a mai spus analistul rus, de desfasurarea vehiculelor blindate, sisteme de arme antiaeriene, avioane de lupta si artilerie.

„Riscul pentru noi este că direct la graniţele noastre,la o distanta de numai doua operatiuni de front, apar trupe NATO. O astfel de operatiune dureaza duferitelor estimari intre 10 si 20 de zile adica vorbim de limitele unui termen de o luna. Incazul cin care pot efectua aceste operatiuni ei pot ajunge la Moscova" a mai declarat Sirkov

Totodata analistul rus a mai precizat pentru RIA NOVOSTI ca potrivit informatiilor sale aviatia NATO  ce poate fi desfasurata „dispune de timpul necesar să ajungă până la principalele noastre noduri (de comunicaţii), iar în mai puţin de o jumătate de oră - până la aerodromurile noastre, unde ar putea să fie instalate sisteme de rachete ATACMS cu o rază de până la 300 km”.

Presedintele Academiei pentru Probleme Geopolitice din Moscova a relevat ca prin instalarea de armament greu in Romania Tratatul privind Fortele Armate Conventionale in Europa (FACE) a esuat. Precizam ca de curand Federatia Rusa si-a anuntat intentia de retragere din tratatul FACE!

Citeste mai mult despre: FACE, Konstantin Sikov, Moscova, NATO
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: