• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9171 LEI
  1 USD = 4.1348 LEI
  1 GBP = 5.7547 LEI
  1 CHF = 4.5687 LEI
  1 HUF = 1.3781 LEI
  1 BGN = 2.5140 LEI
  1 JPY = 3.7730 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

James Pettit:”În general sîntem satisfăcuți cu pașii de reformă,simțim progres și în acest sens vă felicităm”

22 Iunie, 16:11

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James D. Pettit, în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea agendei de reforme şi măsurile de impulsionare a relaţiilor Republicii Moldova cu partenerii externi, precizeaza MOLDPRES.

Pettit-Filip

Pavel Filip a mulţumit Guvernului de la Washington pentru suportul şi asistenţa de durată în modernizarea ţării şi promovarea valorilor democratice.

Premierul a vorbit şi despre priorităţile echipei guvernamentale în prezent şi obiectivele pentru perioada următoare, menţionînd că implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme şi stabilizarea situaţiei financiar-economice sînt aspectele principale în activitatea Cabinetului de miniştri. De asemenea, Prim-ministrul a subliniat buna colaborare cu majoritatea parlamentară în acest proces. „La momentul actual avem implementate 68% din acţiunile prevăzute şi, pînă la sfîrşitul lunii iulie, aşa cum am stabilit, vor fi realizate toate angajamentele asumate în faţa cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare”, a specificat Premierul.

La rîndul său, James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, a menționat că ”în general sîntem satisfăcuți cu pașii de reformă, simțim progres și în acest sens vă felicităm. Guvernul lucrează mult, astfel vă încurajăm să menţineţi ritmul de implementare a reformelor”.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a problemei transnistrene, au abordat aspecte ce țin de consolidare a relaţiilor dintre cele două state, precum şi despre pregătirea pentru negocierea unui Acord de ţară cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie.

Citeste mai mult despre: ambasadorul SUA, Pavel Filip, reforme
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: