• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 24º C
  Craiova 24º C
  Galati 22º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7352 LEI
  1 USD = 4.2979 LEI
  1 GBP = 5.3288 LEI
  1 CHF = 4.3226 LEI
  1 HUF = 1.4183 LEI
  1 BGN = 2.4210 LEI
  1 JPY = 3.9723 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Klaus Iohannis: ”România este alături de Republica Moldova, alături de drumul european al Republicii Moldova”

13 Iunie, 22:35

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, l-a primit luni, pe Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova,  Andrian Candu. România este alături de Republica Moldova, alături de drumul european al Republicii Moldova. Îmi doresc pentru cetățenii moldoveni aceeași ca și pentru cetățenii români. Declarația a fost făcută de Președintele României Klaus Iohannis la întrevederea cu Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Klaus Iohannis-Andrian Candu

Preşedintele Iohannis a reiterat sprijinul consecvent şi substanţial al României pentru parcursul european al Republicii Moldova, concretizat la nivel politic, dar şi prin multiplele proiecte bilaterale de susţinere a procesului de reformă în spirit european. Preşedintele României a subliniat în acest sens importanţa continuării susţinute de către guvernul de la Chişinău a procesului de reforme interne din Republica Moldova, care să aibă relevanţă sporită pentru cetăţeni. Totodată, a evidenţiat că o astfel de conduită este de natură să contribuie la consolidarea încrederii în autorităţile de la Chişinău deopotrivă în plan intern şi extern.

”România este alături de Republica Moldova, alături de drumul european al Republicii Moldova. Îmi doresc pentru cetățenii moldoveni aceeași ca și pentru cetățenii români” a declarat Președintele României în cadrul întrevederii cu Andrian Candu.

În acest scop, Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat gestionarea cu prioritate a reformelor în domeniile justiţiei şi combaterii corupţiei, ameliorarea mediului de afaceri şi administraţia publică. De asemenea, Preşedintele României a asigurat cu privire la sprijinul pentru integrarea economică a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, inclusiv prin intermediul proiectelor energetice ce vizează conectarea Republicii Moldova la spaţiul energetic european prin intermediul României.

La rândul său, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a prezentat o evaluare a situaţiei interne din ţara sa, subliniind determinarea Guvernului de a continua efortul de reformă pe baza foii de parcurs asumate la începutul anului, a sincronizării acţiunii guvernamentale cu cea de la nivelul Parlamentului, cu accent asupra reformei sistemului bancar, a reformei justiţiei şi în ce priveşte îmbunătăţirea mediului de afaceri. Domnul Andrian Candu a mulţumit în mod deosebit pentru sprijinul României în proiectul european, pentru ajutorul umanitar acordat recent de România şi pentru proiectele bilaterale cu impact deosebit implementate de România în Republica Moldova, dând exemplul proiectului introducerii SMURD. În acest context, a reiterat condoleanţele şi regretele sincere pentru recenta pierdere de vieţi din rândul salvatorilor SMURD, subliniind emoţia deosebită la nivelul întregii societăţi a Republicii Moldova declanşată de acest accident tragic.

De asemenea, cei doi înalţi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din dosarul transnistrean în contextul recentei reuniuni a formatului 5+2 de la Berlin, din 2-3 iunie 2016.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: