• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8742 LEI
  1 USD = 4.0186 LEI
  1 GBP = 5.4736 LEI
  1 CHF = 4.5297 LEI
  1 HUF = 1.3591 LEI
  1 BGN = 2.4921 LEI
  1 JPY = 3.8638 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Muzeografii din Republica Moldova, schimb de experiență în România

10 Iunie, 14:32

40 de muzeografi din Republica Moldova au participat timp de patru zile la activitățile desfășurate sub genericul 'Zilele muzeografilor — Memorie, conștiință, istorie'.În acest context, muzeografii din Republica Moldova au participat la lucrările seminarului internațional 'We are Museums', dar și la prelegerile de la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, se precizeaza intr-un comunicat de presa al acestui institut.

Muzeografi Institutul Eudoxiu Hurmuzachii

Muzeografii de peste Prut au vizitat atât Muzeul Țăranului Român , cât și atelierele de restaurare ale secțiilor textile, grafică, pictură și ceramică de la Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Satului 'Dimitrie Gusti', Colecțiile de Artă din cadrul Muzeului Național de Artă al României și Muzeul Cotroceni. De asemenea, au avut o întrevedere cu managerul general al Muzeului Național de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' unde au avut loc discuții pe marginea atragerii fondurilor europene . La Institutul Național al Patrimoniului — CIMEC, muzeografii basarabeni au discutat despre digitizarea patrimoniului imaterial.

'În primul rând, am aflat lucruri noi despre modalitățile de implementare a proiectelor, iar pe viitor o să folosesc informațiile primite. Este un impuls de a merge mai departe' a precizat Diana Candu, participanță la Tabăra 'Zilele muzeografilor — Memorie, conștiință, istorie'.

'Atât prelegerile, cât și vizitele au fost interesante și folositoare în practica noastră viitoare ca muzeografi' a afirmat Viorelia Popșoi.

Participanții la proiect consideră că activitățile au fost binevenite și speră să fie continuate și în anii următori.

Proiectul derulat de Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova a avut loc în perioada 6 — 9 iunie 2016.

Între Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova exista un protocol amplu de colaborare care cuprinde activități cultural-educaționale realizate în comun.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: