• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 33º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 27º C
  Craiova 32º C
  Galati 30º C
  Iasi 30º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.8351 LEI
  1 USD = 4.1131 LEI
  1 GBP = 5.3685 LEI
  1 CHF = 4.4859 LEI
  1 HUF = 1.4009 LEI
  1 BGN = 2.4721 LEI
  1 JPY = 3.8919 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Muzeografii din Republica Moldova, schimb de experiență în România

10 Iunie, 14:32

40 de muzeografi din Republica Moldova au participat timp de patru zile la activitățile desfășurate sub genericul 'Zilele muzeografilor — Memorie, conștiință, istorie'.În acest context, muzeografii din Republica Moldova au participat la lucrările seminarului internațional 'We are Museums', dar și la prelegerile de la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, se precizeaza intr-un comunicat de presa al acestui institut.

Muzeografi Institutul Eudoxiu Hurmuzachii

Muzeografii de peste Prut au vizitat atât Muzeul Țăranului Român , cât și atelierele de restaurare ale secțiilor textile, grafică, pictură și ceramică de la Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Satului 'Dimitrie Gusti', Colecțiile de Artă din cadrul Muzeului Național de Artă al României și Muzeul Cotroceni. De asemenea, au avut o întrevedere cu managerul general al Muzeului Național de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' unde au avut loc discuții pe marginea atragerii fondurilor europene . La Institutul Național al Patrimoniului — CIMEC, muzeografii basarabeni au discutat despre digitizarea patrimoniului imaterial.

'În primul rând, am aflat lucruri noi despre modalitățile de implementare a proiectelor, iar pe viitor o să folosesc informațiile primite. Este un impuls de a merge mai departe' a precizat Diana Candu, participanță la Tabăra 'Zilele muzeografilor — Memorie, conștiință, istorie'.

'Atât prelegerile, cât și vizitele au fost interesante și folositoare în practica noastră viitoare ca muzeografi' a afirmat Viorelia Popșoi.

Participanții la proiect consideră că activitățile au fost binevenite și speră să fie continuate și în anii următori.

Proiectul derulat de Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova a avut loc în perioada 6 — 9 iunie 2016.

Între Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni și Ministerul Culturii din Republica Moldova exista un protocol amplu de colaborare care cuprinde activități cultural-educaționale realizate în comun.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: