• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 5º C
  Constanta 6º C
  Craiova -2º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava 4º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7786 LEI
  1 USD = 4.3095 LEI
  1 GBP = 5.6295 LEI
  1 CHF = 4.4378 LEI
  1 HUF = 1.4244 LEI
  1 BGN = 2.4432 LEI
  1 JPY = 3.9187 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Președintele Timofti a promulgat Legea privind sprijinul financiar oferit de România Republicii Moldova

13 August, 12:47

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a promulgat Legea 149, privind ratificarea celui de-al treilea Protocol adițional la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, care se referă la implementarea programului de asistență tehnică și financiară în Republica Moldova, în baza unui ajutor nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România.

Nicolae Timofti

Acordul, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, finanțează proiecte care contribuie la modernizarea infrastructurii, îmbunătățirea condițiilor de educație, creșterea capacității de reacție în situațiile de urgență şi dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova.

Legea promulgată de președintele Timofti vizează un sprijin nerambursabil din partea României de 15 milioane de euro, destinate protecției mediului, proiectul stârnind discuții aprinse în ședința din iulie a parlamentului, când textul a fost prezentat spre aprobare. Mai mulți deputați au lansat atunci acuzații privind faptul că acești bani nu sunt utilizați eficient și că ei sunt repartizați după criterii politice.

Din suma de 100 de milioane de euro, Romania a finantat mai multe actiuni cum ar fi sprijinirea reconstructiei satului Cotul Morii, renovarea a aproape 200 de gradinite sau reparare mai multor institutii culturale din Chisinau si Cahul.

Citeste mai mult despre: Chisinau, Nicolae Timofti, Republica Moldova, Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: