• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 21º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 21º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.8730 LEI
  1 USD = 4.1185 LEI
  1 GBP = 5.3917 LEI
  1 CHF = 4.5396 LEI
  1 HUF = 1.3354 LEI
  1 BGN = 2.4915 LEI
  1 JPY = 3.9322 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Premierul Cioloș, primit cu onoruri de omologul francez, Manuel Valls. Urmeaza intalnirea cu Francois Hollande

10 Iunie, 12:28

Premierul Dacian Cioloş se află într-o vizită la Paris, prilej cu care s-a întâlnit cu premierul francez, Manuel Valls, iar pe seară va pleca de la Palatul Elysee spre Stade de France, împreună cu preşedintele Franţei, François Hollande, pentru a viziona meciul Franţa-România.

Dacian Ciolos, Franta

Premierul Dacian Cioloș a avut azi, 10 iunie a.c., o întrevedere cu omologul său francez, Manuel Valls, în cadrul vizitei pe care o desfășoară la Paris în perioada 9-10 iunie.

Cu ocazia întrevederii, a fost semnată noua Foaie de Parcurs a Parteneriatului strategic bilateral, care reflectă interesul ambelor părți pentru aprofundarea dialogului și pentru trecerea la o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului strategic bilateral. Au fost identificate o serie de acțiuni cărora li se va acorda o atenție specială în perioada imediată, transmite AGERPRES.

Prima parte a Foii de parcurs este dedicată consolidării cooperării pe subiecte de interes deosebit ale agendei europene. Președinția română a Consiliului UE, 2019 și cooperarea cu partea franceză în acest context sunt reflectate în document ca evoluții majore înregistrate pe parcursul ultimilor ani, îndeosebi la nivelul UE, ca și la nivel internațional. Documentul prevede, printre altele, consolidarea cooperării cu Franța pe subiecte precum viitorul proiectului european, fenomenul migrației, evoluțiile din domeniul schimbărilor climatice și energiei, lupta împotriva terorismului.

Partea a doua a documentului trasează direcțiile principale pentru aprofundarea cooperării între cele două state în domenii esențiale de cooperare sectorială: economică (cu accent pe crearea de locuri de muncă și stimularea creșterii; transporturi, agricultură; IMM-uri); administrația publică; cooperarea descentralizată; coeziunea socială; sectorul financiar-bancar; justiția; sănătatea; cercetarea și educația; cultura; apărarea, afacerile interne; telecomunicațiile și societatea informațională.

Premierul Manuel Valls a reiterat sprijinul părții franceze pentru pregătirea Sezonului cultural încrucișat România-Franța 2018-2019, de marcare a Centenarului Marii Uniri și a constituirii Statului român modern 1918 — 2018.

În cadrul întrevederii, cei doi prim-miniștri au abordat câteva dintre principalele provocări interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană, cu accent pe migrație, funcționarea spațiului Schengen și referendum-ul din Marea Britanie.

Premierul Dacian Cioloș a reiterat interesul pentru menținerea cursului european al Republicii Moldova și importanța sprijinirii de către UE a eforturilor de reformă ale Chișinăului.

Citeste mai mult despre: Franta, parteneriatul strategic, Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: