• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 21º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 21º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.8730 LEI
  1 USD = 4.1185 LEI
  1 GBP = 5.3917 LEI
  1 CHF = 4.5396 LEI
  1 HUF = 1.3354 LEI
  1 BGN = 2.4915 LEI
  1 JPY = 3.9322 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Presedintele Delegatiei UE-R. Moldova din Parlamentul European in vizita la Chisinau!

08 Aprilie, 13:35

Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi, 8 aprilie 2015, o întrevedere cu președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM, Andi Cristea.

Andi Cristea

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre principalele activităţi care urmează a fi implementate în contextul armonizării legislaţiei naţionale la cea a Uniunii Europene, în prezent fiind armonizată deja peste 10 % din legislaţia R. Moldova la cea europeană, prevăzută în Acordul de Asociere RM-UE. În context, ministrul Natalia Gherman a informat despre rezultatele obţinute în primele luni de la implementarea Acordului de Asociere, inclusiv a Zonei de Comerţ Liber, reiterând faptul că prioritatea actualului Guvern este implementarea eficientă a Acordului.

Sefa diplomației de la Chișinău a menționat, in contextul pregătirilor pentru Summit-ul de la Riga din 21-22 mai curent, importanța consolidării relațiilor cu statele Parteneriatului Estic, în special printr-o abordare în baza principiului de diferențiere și a celui de mai mult pentru mai mult (more for more).

La rândul său, europarlamentarul Andi Cristea a precizat faptul că R. Moldova este lider în implementarea Acordului de Asociere, îndemnând autoritățile să continue transformările democratice, fapt care va contribui și mai mult la apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană.

Citeste mai mult despre: Andi Cristea, Natalia Gherman, Summitul de la Riga, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: