• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 29º C
  Craiova 34º C
  Galati 33º C
  Iasi 31º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 32º C
 • 1 EUR = 4.8375 LEI
  1 USD = 4.0949 LEI
  1 GBP = 5.3607 LEI
  1 CHF = 4.4794 LEI
  1 HUF = 1.3977 LEI
  1 BGN = 2.4734 LEI
  1 JPY = 3.8756 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Republica Moldova ar putea fi sanctionata de UE!

27 Martie, 12:47

Andi Cristea: "Faptul că Republica Moldova nu a fost sancţionată încă de Uniunea Europeană pentru întârzierile în implementarea reformelor, nu înseamnă că nu poate fi sancţionată de acum înainte."

Andi Cristea

Europarlamentarul Andi Cristea,preşedintele Comitetului parlamentar de Asociere cu Republica Moldova   considera ce este  nevoie de o responsabilizare a tuturor factorilor politici de la Chişinău pentru realizarea reformelor.

„Situaţia este cu totul şi cu totul specială şi îmi doresc ca Republica Moldova să rămână ancorată în parcursul european şi să înainteze pe calea reformelor. În eventuale solicitări de sprijin din partea autorităţilor de la Chişinău în implementarea reformei judiciare, luptei împotriva corupţiei, suntem pregătiţi să trimitem experţi europeni să sprijine autorităţile de la Chişinău”, a declarat Andi Cristea, în cadrul unei întrevederi cu jurnaliştii moldoveni, la Bruxelles.

Andi Cristea care  gestionează din partea grupului socialist procesul de revizuire a politicilor europene de vecinătate sustine ca nu-şi doreşte ca fondurile care sunt disponibile la acest moment pentru Republica Moldova prin instrumentul de politică europeană de vecinătate să fie diminuate. „Nu-mi doresc ca Guvernul de la Chişinău să dea greş cu reformele pe care şi le-a asumat în Acordul de Asociere şi mesajul pe care îl transmit clasei politice este că Moldova trebuie să înainteze în reformele iniţiate”, a spus europarlamentarul roman.

Potrivit lui Andi Cristea, faptul că Republica Moldova nu a fost sancţionată încă de Uniunea Europeană pentru întârzierile în implementarea reformelor, nu înseamnă că nu poate fi sancţionată de acum înainte. Europarlamentarul roman crede ca liderii politici de la Chişinău s-au culcat pe laurii victoriei de etapă. " Intr-adevăr, în ultimii 5 ani s-au realizat multe progrese, dar nu este timp ca această apropiere să fie stopată şi cred că acest mesaj va fi înţeles de către liderii politici. Am văzut care a fost rezultatul alegerilor din noiembrie anul trecut. O mare majoritate a cetăţenilor doresc apropierea de UE şi aceasta este calea de urmat şi îmi doresc să nu se ajungă la acel punct în care fondurile pentru Moldova să fie reduse, dar asta depinde doar de clasa politică de la Chişinău”, a spus europarlamentarul.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: