• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0405 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5329 LEI
  1 HUF = 1.3512 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8928 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Republica Moldova nu poate depune cerere de aderarare la Uniunea Europeana! Unirea o solutie?

03 Aprilie, 10:09

Traian Basescu a declarat astazi de dimineata in cadrul unei conferinte de presa ca Republica Moldova nu poate depune cerere de aderare la Uniunea Europeana deoarece aceasta solicitare se va solda cu un refuz. "Este o opinie proprie, dar racordată la realități.  Republica Moldova are foarte mult de muncit ca să ajungă la standardele de integrare europeană". a mai precizat fostul presedinte al Romaniei

Traian Basescu, Nicolae Timofti

Traian Basescu a tinut sa explice că procesul integrării europene al unei țări din spațiul excomunitar, cum a fost altădată România, este unul lung și anevoios. " Romania a semnat acordul de asociere cu UE in 1993, iar pe cel de aderarea in 2014. Uitati-va cata a trebuit-14-ani ca sa ajungem la integrare!

Conform lui Traian Basescu ,Republica Moldova trebuie să țină cont și de amenințarea externă, pentru că Rusia nu va lăsa Republica Moldova să revină în spațiul economic și de securitate euroatlantic. Unirea cu România ar fi, în opinia sa, poate singura posibilitate de a ocoli acest impediment.

"Republica Moldova trebuie sa cauta alternativa integrarii europene, iar aceasta alternativa este unirea cu Romania, fortata de imprejurari" a mai spus Traian Basescu.

„Este bine ca Republica Moldova să aibă scenariul unirii fortuite cu România. O unire de bună voie necesită timp, necesită educarea populației legat de avantaje și dezavantaje. Pentru păstrarea fibrei cetățenilor Republicii Moldova și pentru a nu reveni într-un sistem controlat de Moscova, Republica Moldova trebuie să avanseze într-un proces rapid bazat pe o decizie politică susținut de un Referendum”, aprecizat Traian Basescu

Citeste mai mult despre: Traian Basescu, unire, unirii fortuite
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: