• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 24º C
  Craiova 24º C
  Galati 23º C
  Iasi 22º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.8721 LEI
  1 USD = 4.1498 LEI
  1 GBP = 5.3291 LEI
  1 CHF = 4.5231 LEI
  1 HUF = 1.3511 LEI
  1 BGN = 2.4910 LEI
  1 JPY = 3.9305 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Romania va ridica un nou centru social-cultural. Piatra de temelie pusa de secrtarul de stat Sebastain Hotca

29 Aprilie, 20:35

Sebastian Ioan Hotca, secretar de stat MAE-DRRP,  a efectuat o vizită la Orhei, Republica Moldova, cu ocazia punerii pietrei de temelie a centrului social-cultural „Filantropia” şi sărbătoririi Hramului Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”. Liturghia a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ierarhii Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor şi PS Antonie de Orhei, episcop vicar al Episcopiei Chişinăului.

Radu Cosma

Biserica româneasca „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” a fost ridicată de către Mitropolia Basarabiei cu susţinerea financiară parţială a Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Cu acest prilej, a fost anunțată începerea lucrărilor de construcție la centrul social-cultural din Orhei, proiect susţinut de către Guvernul României prin intermediul MAE-DPRRP.

Cu ocazia acestei deplasări, secretarul de stat a avut o întâlnire cu primarul oraşului Orhei, Vitalie Colun, în cadrul căreia au fost discutate oportunităţile de dezvoltare a comunităţilor prin intermediul proiectelor transfrontaliere şi sprijinului acordat de către MAE-DPRRP.

Delegaţia MAE-DPRRP a vizitat şi mânăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din localitatea Durleşti-Chişinău, proiectul pentru efectuarea lucrărilor de pictură a bisericii este susţinut de către Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

Citeste mai mult despre: DRRP, MAE, Sebastian Hotca
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: