• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 18º C
  Craiova 26º C
  Galati 21º C
  Iasi 23º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.7556 LEI
  1 USD = 4.2732 LEI
  1 GBP = 5.5125 LEI
  1 CHF = 4.3243 LEI
  1 HUF = 1.4380 LEI
  1 BGN = 2.4315 LEI
  1 JPY = 3.9319 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Timofti: ”Rusia este un impediment serios în calea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană”

10 Iunie, 17:55

”Transnistria a fost primul experiment al Kremlinului, înainte de criza din Ucraina, spre a-și consolida puterea de influență geopolitică la hotarele cu statele membre ale Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice.In cadrul discutiei cu premierul ceh, Nicolae Timofti a vorbit despre interesul Federației Ruse de a-și menține influența în această zonă, precizand ca este un impediment serios în calea apropierii R. Moldova de Uniunea Europeana”

Nicolae Timofti

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti l-a primit astăzi, la Reședința de Stat, pe prim-ministrul Republicii Cehe,  Bohuslav Sobotka. In cadrul discutiei cu premierul ceh, Nicolae Timofti a vorbit despre interesul Federației Ruse de a-și menține influența în această zonă, precizand ca este un impediment serios în calea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

”Transnistria a fost primul experiment al Kremlinului, înainte de criza din Ucraina, spre a-și consolida puterea de influență geopolitică la hotarele cu statele membre ale Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice. Și în cadrul recentelor negocieri în formatul 5+2, Federația Rusă continuă să sprijine autoritățile de la Tiraspol în promovarea separatismului. Mai mult, se încearcă implementarea politicilor separatiste în nordul și sudul țării”, a opinat președintele.

În același context, șeful statului a subliniat și impactul fluxului de informații propagandistice, girate de posturile de televiziune ruse, numeroase în spațiul mediatic autohton.

Referindu-se la sancțiunile impuse de Comunitatea Europeană și Statele Unite Federației Ruse, liderul de la Chișinău a declarat că acestea sunt adecvate situației.

 

 

Citeste mai mult despre: Cehia, Nicolae Timofti, Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: