• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 24º C
  Craiova 24º C
  Galati 23º C
  Iasi 22º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.8721 LEI
  1 USD = 4.1498 LEI
  1 GBP = 5.3291 LEI
  1 CHF = 4.5231 LEI
  1 HUF = 1.3511 LEI
  1 BGN = 2.4910 LEI
  1 JPY = 3.9305 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Traian Basescu discurs unionist la Chisinau!

02 Aprilie, 18:29

Traian Basescu: ”Am promis cândva că la prima venire la Chișinău după încheierea mandatului voi solicita cetățenia moldovenească. Nu am făcut-o pentru că în momentul de față atmosfera politcă din Moldova nu este propice pentru așa ceva, dar vă asigur că rămân cu acest obiectiv, ca atunci când voi considera că este oportun, voi înainta solicitarea autorităților din Republica Moldova de a deveni cetățean al Republicii Moldova."

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu a fost astazi decorat cu ordinul militar "Stefan cel Mare"de catre Nicolae Timofti. Cu aceasta ocazie Traian Basescu a afirmat ca decorarea cu cel mai inalt ordin militar este un semn de respect pe care RM, conducerea politică i l-au arătat de-a lungul timpului.  "La aceste semne de respect nu pot decât să răspund cu dragoste pentru cetățenii din RM. Am considerat întotdeauna în mandatul meu că suntem un popor, o națiune în două state. Am sărbătorit 97 de ani de la Unire. Astăzi la 97 de ani suntem două țări independente dar acest lucru nu l-am stabilit nici o dată. Acest lucru a fost stabilit de doi criminali - Stalin și Hitler. Vom continua să trăim cum au decis Stalin și Hitler?” ”, a intrebat retoric Traian Băsescu.

„Poate ne vom da seama că cel mai bine e să fim uniți. De nu ne vom da seama de acest lucru avem soluția să mergem ambii în UE. Am fost un președinte care a avut tot timpul RM în suflet”, a mai afirmat Băsescu.

Vizita privata a fostului presedinte al Romaniei va continua maine cu vizitarea cetatii Soroca. In aceasta seara Traian Basescu urmeaza sa aiba mai multe intalniri informale cu liderii politici din Republica Moldova!

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: