• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 21º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 21º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.8730 LEI
  1 USD = 4.1185 LEI
  1 GBP = 5.3917 LEI
  1 CHF = 4.5396 LEI
  1 HUF = 1.3354 LEI
  1 BGN = 2.4915 LEI
  1 JPY = 3.9322 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Valeriu Strelet relanseaza discutiile cu UE. In septembrie va intreprinde o vizita de lucru la Bruxelles

22 August, 12:21

Premierul Valeriu Streleț a discutat la telefon, în cursul zilei de 21 august 2015,  cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini. În cadrul convorbirii oficialii au evaluat progresul Republicii Moldova în implementarea agendei de integrare europeană și etapa la care se află reformele realizate în contextul punerii în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

Valeriu Strelet

Federica Mogherini l-a asigurat pe Valeriu Streleț de toată susținerea Uniunii Europene în realizarea reformelor, modernizarea țării și continuarea agendei europene.

La rândul său, Premierul s-a arătat deschis pentru un dialog eficient cu partenerii europeni. Totodată, Şeful Executivului de la Chișinău a prezentat prioritățile Guvernului: stabilitatea macro-financiară, reforma sectorului justiției, lupta cu corupția, protecția socială a cetățenilor și asigurarea securității energetice.

Cei doi demnitari au abordat, între altele, situația politică internă din Republica Moldova, precum şi situatia  regională.

De asemenea, oficialii au reconfirmat disponibilitatea reciprocă pentru un dialog productiv, cu ocazia unei vizite a Premierului la Bruxelles, în luna septembrie curent.

Citeste mai mult despre: Federica Mogherini, UE, Valeriu Strelet
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: