• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 29º C
  Craiova 34º C
  Galati 33º C
  Iasi 31º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 32º C
 • 1 EUR = 4.8375 LEI
  1 USD = 4.0949 LEI
  1 GBP = 5.3607 LEI
  1 CHF = 4.4794 LEI
  1 HUF = 1.3977 LEI
  1 BGN = 2.4734 LEI
  1 JPY = 3.8756 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Valeriu Strelet relanseaza discutiile cu UE. In septembrie va intreprinde o vizita de lucru la Bruxelles

22 August, 12:21

Premierul Valeriu Streleț a discutat la telefon, în cursul zilei de 21 august 2015,  cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini. În cadrul convorbirii oficialii au evaluat progresul Republicii Moldova în implementarea agendei de integrare europeană și etapa la care se află reformele realizate în contextul punerii în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

Valeriu Strelet

Federica Mogherini l-a asigurat pe Valeriu Streleț de toată susținerea Uniunii Europene în realizarea reformelor, modernizarea țării și continuarea agendei europene.

La rândul său, Premierul s-a arătat deschis pentru un dialog eficient cu partenerii europeni. Totodată, Şeful Executivului de la Chișinău a prezentat prioritățile Guvernului: stabilitatea macro-financiară, reforma sectorului justiției, lupta cu corupția, protecția socială a cetățenilor și asigurarea securității energetice.

Cei doi demnitari au abordat, între altele, situația politică internă din Republica Moldova, precum şi situatia  regională.

De asemenea, oficialii au reconfirmat disponibilitatea reciprocă pentru un dialog productiv, cu ocazia unei vizite a Premierului la Bruxelles, în luna septembrie curent.

Citeste mai mult despre: Federica Mogherini, UE, Valeriu Strelet
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: