• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 33º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 27º C
  Craiova 32º C
  Galati 30º C
  Iasi 30º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.8351 LEI
  1 USD = 4.1131 LEI
  1 GBP = 5.3685 LEI
  1 CHF = 4.4859 LEI
  1 HUF = 1.4009 LEI
  1 BGN = 2.4721 LEI
  1 JPY = 3.8919 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Vin banii din România. S-a declansat procedura de transfer a primei tranșe din împrumutul de 150 milione euro

14 Iunie, 16:07

Guvernul României a declanșat procedura tehnică pentru acordarea primei tranșe din împrumutul în valoare de 150 de mln. de euro pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Prim-ministrul României, Dacian Cioloș la întrevederea cu Președintele Parlamentului Andrian Candu. Prim-ministrul României a salutat rezultatele pozitive obținute de autoritățile de la Chișinău privind realizarea Foii de parcurs,stabilita cu partenerii externi.

Dacian Ciolos-Andrian Candu

„Ne dorim ca sprijinul României să fie unul nu doar financiar, ci să fie utilizat de Republica Moldova inclusiv pentru a-și recâștiga încrederea în relațiile cu partenerii occidentali. Important este să obțineți rezultate și să mergeți etapă cu etapă în implementarea reformelor, astfel încât banii acordați de Guvernul României să sprijine schimbările inițiate”, a menționat Dacian Cioloș.

Prim-ministrul României a salutat rezultatele pozitive obținute de autoritățile de la Chișinău privind realizarea Foii de parcurs, subliniind faptul că implementarea acesteia va genera schimbări importante în domeniile justiției și luptei anticorupție, precum și în sectorul financiar-bancar. De asemenea, Dacian Cioloș s-a interesat despre acțiunile întreprinse de autorități în sensul simplificării administrative și de control asupra mediului de afaceri din Republica Moldova. Totodată, oficialul român a încurajat autoritățile să implice mai activ sectorul nonguvernamental în procesul de luare a deciziilor.

Potrivit Președintelui Parlamentului, adoptarea Foii de parcurs a servit drept un imbold mobilizator, determinând Parlamentul și Guvernul să-și sincronizeze agendele și să gestioneze mai eficient atât realizarea angajamentelor asumate față de UE, cât și să instituie noi mecanisme de monitorizare și raportare în acest sens. În context, Andrian Candu s-a arătat convins că autoritățile vor reuși să îndeplinească acțiunile prevăzute până la finele sesiunii curente a Parlamentului, chiar dacă lunile iunie și iulie se arată a fi aglomerate în plan legislativ.

În altă ordine de idei, Speakerul Andrian Candu a exprimat gratitudine Guvernului României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova și a apreciat in mod deosebit continuarea proiectelor de cooperare bilaterală anunțate pentru următoarea perioadă de premierul României, Dacian Cioloș. Acestea prevăd acordarea a 100 de microbuze școlare unităților de învățământ din Republica Moldova, inițierea unui program de finanțare a comunităților locale, precum și continuarea programului de reparație a grădinițelor din țara noastră – în acest sens fiind alocați cca 3 mln. de euro.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: