• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6541 LEI
  1 USD = 4.0032 LEI
  1 GBP = 5.2164 LEI
  1 CHF = 4.0013 LEI
  1 HUF = 1.4367 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.5431 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Agricultorii ies in strada!

18 Martie, 13:29

Mai multe asociatii ale producatorilor agricoli din Republica Moldova au anuntat astazi ca vor iesi in strada sa protesteze impotriva guvernului pe care il acuza ca nu sprijina domeniul agrar si nu isi respecta promisiunile facute agriculturilor.

Valeriu Cosarciuc

Reprezentantii asociatiilor prododucatorilor agricoli au solicitat mentinerea taxei  TVA de 8% pentru toate produsele agricole, liberalizarea pietei petroliere pentru ca agricultorii să poată face achiziții direct de la rafinărie, fondul de subvenționare să fie de cel puțin un miliard de lei precum si achitarea datoriilor promise de guvern. Totodata ei solicita  deblocarea creditului oferit de guvernul polonez  la o rată de 1%.

Conform declaratiei lui Valeriu Cosarciuc,preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor şi ex-ministru al Agriculturii,  producatorii agricoli vor organiza actiuni de protest care vor incepe cu scoaterea tehnicii agricole in strada in ziua de 27 martie si se vor desfasura in mai multe raioane.

Situatia din sectorul agricol s-a deteriorat odata cu embargoul impus de Federatia Rusa produselor agricole din Republica Moldova. Desi Uniunea Europeana a deschis piata pentru produsele agricole din Republica Moldova , producatorii agricoli nu au reusit sa compenseze pierderile suferite in urma actiunilor Federatiei Ruse.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: