• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9171 LEI
  1 USD = 4.1348 LEI
  1 GBP = 5.7547 LEI
  1 CHF = 4.5687 LEI
  1 HUF = 1.3781 LEI
  1 BGN = 2.5140 LEI
  1 JPY = 3.7730 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Debandada si sanataj in Parlamentul Republicii Moldova

19 Noiembrie, 16:45

Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, va organiza saptamana viitoare o intalnire cu liderii fractiunilor din Parlamentul Republicii Moldova. Initiativa lui Andrian Candu vine dupa ce astazi socialistii au blocat tribuna Parlamentului in semn de protest fata de faptul ca inititativele socialistilor nu sunt puse la vot.

Andrian Candu

Dupa blocarea tribunei, Andrian Candu a participat la o sedinta a grupului socialistilor.Incidentul de astazi se datoreaza faptului PSRM solicita de mai mult timp demiterea procurorului general Corneliu Gurin iar Andrian Candu nu este de acord sa puna acest lucru la vot.

Făcând referire la demersul fracțiunii PSRM, cu privire la demiterea procurorului general, Andrian Candu a ținut să precizeze că aceștia nu au decât să modifice legislația dacă vor „capul” lui Gurin sau să demită președintele Legislativului.

Și asta, deoarece, potrivit lui Candu, procurorul general poate fi demis doar de către Legislativ, la propunerea speakerului, iar el nu are această intenție.

„Demersul privind eliberarea din funcție a procurorului general nu este valabil. Legea spune clar că Procurorul general poate fi demis de Parlament, la propunerea președintelui Legislativului. Așa că nu vă rămâne decât să modificați legea sau să demiteți speakerul”, a declarat Candu.

Reacția socialiștilor nu s-a lăsat mult așteptată.

„Domnule Candu, da nu vreți să plecați singur? Vreau să vă înformez că 24 de deputați PSRM au semnat o inițiativă în acest sens. Mai sunt nevoie de 10 voturi. Stimați colegi, vă invităm să demonstrați și prin semnături că vreți schimbări și lupta cu corupția”, a declarat Dodon.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: