• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta 5º C
  Craiova 4º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 2º C
 • 1 EUR = 4.6975 LEI
  1 USD = 4.1192 LEI
  1 GBP = 5.3305 LEI
  1 CHF = 4.1441 LEI
  1 HUF = 1.4745 LEI
  1 BGN = 2.4018 LEI
  1 JPY = 3.7645 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Noul presedinte al Poloniei vrea mai multe garantii de securitate din partea NATO

06 August, 14:05

Noul presedinte al Poloniei, Andrzej Duda, considera ca Polonia are nevoie de consolidarea garantiilor de securitate si de cresterea prezentei NATO pe teritoriul tarii sale precum si in regiune. Inr-un discurs sutinut in fata camerelor reunite ale parlamentului polonez, noul lider de la Varsovia a sustinut si ajustarea politicii externe, relateaza Reuters citat de Agerpres.

Andrzej Duda

Problema trebuie pusă fără echivoc — avem nevoie de mai multe garanții din partea NATO. Nu numai Polonia are nevoie de acestea, ci întreaga Europă Centrală și de Est, care s-a trezit într-o situație geopolitică complexă. E nevoie de întărirea prezenței NATO în această parte a Europei, inclusiv în țara noastră', a pledat noul președinte polonez, în contextul în care un summit al Alianței Nord-Atlantice este prevăzut să aibă loc la Varșovia în iulie 2016.

Referniduse la politica externa poloneza Andrzej Duda a subliniat că Varșovia trebuie să acționeze cu 'calm, dar fără echivoc'. 'Politica externă poloneză nu trebuie supusă unor schimbări revoluționare, dar ea are nevoie de corectări — intensificarea activității, extinderea dialogului despre obiectivele, aspirațiile și interesele noastre', a subliniat Andrzej Duda, adăugând: 'Trebuie să ne preocupăm de unitatea UE și de faptul de a se ține cont de interesele noastre în cadrul ei'.

Andrzej Duda — care a candidat din partea partidului populist Lege și Justiție (PiS), al lui Jaroslaw Kaczynski—, a fost ales președinte la 24 mai, cu 51,55% de voturi în al doilea tur de scrutin, în care l-a devansat pe contracandidatul său, Bronislaw Komorowski, președintele în exercițiu, acesta obținând 48,45% din sufragii.

Citeste mai mult despre: Andrzej Duda, NATO, Polonia
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: