• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9171 LEI
  1 USD = 4.1348 LEI
  1 GBP = 5.7547 LEI
  1 CHF = 4.5687 LEI
  1 HUF = 1.3781 LEI
  1 BGN = 2.5140 LEI
  1 JPY = 3.7730 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Premierul Valeriu Streleț a avut astăzi o discuţie telefonică cu omologul român, Victor Ponta

13 August, 13:40

Discuţia dintre cei doi oficiali a vizat aprofundarea și diversificarea colaborării bilaterale dintre Republica Moldova şi România, procesul de integrare europeană a țării noastre și realizarea proiectelor energetice comune. Prim-ministrul român Victor Ponta l-a asigurat pe Valeriu Streleț de toată susținerea Guvernului de la București în realizarea reformelor, implementarea Acordului de Asociere RM-UE și continuarea agendei europene.

Valeriu Strelet

Prim-ministrul Valeriu Streleț a exprimat gratitudine pentru asistența și implicarea României în procesul de modernizare a Republicii Moldova şi aliniere la standardele europene. Premierul moldovean a reiterat importanța împărtășirii experienței țării vecine în realizarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

Șeful Executivului de la Chișinău a menționat necesitatea implementării  proiectelor energetice, în special cu privire la Gazoductul Iași-Ungheni și a celor prevăzute în Memorandumul între Guvernele Republicii Moldova și României privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică. Oficialii s-au arătat încrezători că se va reuși avansarea și finalizarea etapelor de interconectare a Republicii Moldova la piața energetică europeană.

Cei doi premieri au convenit asupra unei întrevederi bilaterale, în cel mai apropiat timp. Ultima vizită la Chișinău a Prim-ministrului român Victor Ponta a fost în luna mai a acestui an.

Pe parcursul anului 2014 România a devenit principalul partener comercial al țării noastre. Anul trecut, România a alocat Republicii Moldova, pentru proiecte de asistență, 70,3 milioane de dolari, fiind a a treia în topul donatorilor după SUA și UE.

Citeste mai mult despre: Romania, SUA, UE, Valeriu Strelet, Victor Ponta
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: