• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 16º C
  Craiova 16º C
  Galati 17º C
  Iasi 17º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 14º C
 • 1 EUR = 4.6669 LEI
  1 USD = 4.0761 LEI
  1 GBP = 5.3090 LEI
  1 CHF = 4.0936 LEI
  1 HUF = 1.4425 LEI
  1 BGN = 2.3862 LEI
  1 JPY = 3.6267 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ucraiana mai aproape de Europa. Uniunea Europeana ar putea ridica vizele pentru Ucraina

29 August, 12:32

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a promis, joi, preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, că va sprijini eliminarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni până la sfârşitul acestui an, în pofida situaţiei provocate de migraţie, relatează EUobserver."Comisia intenţionează să propună, până la sfărşitul anului, liberalizarea vizelor, dar decizia finală trebuie să fie luată de statele membre”, a anunţat Jean-Claude Juncker.

Petro Poroshenko

"Comisia intenţionează să propună, până la sfărşitul anului, liberalizarea vizelor, dar decizia finală trebuie să fie luată de statele membre”, a anunţat Jean-Claude Juncker, la Bruxelles, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu preşedintele Petro Poroşenko.

El a vorbit de „progresele enorme” făcute de Ucraina pentru a îndeplini criteriile tehnice în acest sens, dar a precizat că mai este nevoie, printre altele, de reforme anti-corupţie.

Întrebat dacă actuala criză a migranţilor nu va influenţa decizia statelor UE, Juncker a spus: ”Urmare a evaluării pozitive făcute de Comisie, având în vedere progresele înregistrate de Ucraina, nu mă îndoiesc deloc că statele membre nu vor aproba liberalizarea vizelor. Nu există nicio legătură între regimul de liberalizare a vizelor în ceea ce priveşte Ucraina şi problema migraţiei”.

La rândul său, preşedintele Petro Poroşenko a declarat că sute de mii de ucraineni au intrat deja în zona Schengen în fiecare an, apoi s-au întors acasă în pofida războiului.

El a mai amintit că Ucraina are semnate acorduri de mic trafic cu statele vecine membre UE.

Ucraina a ridicat vizele pentru cetăţenii UE în 2005, după Revoluţia Portocalie.

În 2008, Bruxelles şi Kiev au demarat negocierile tehnice privind liberalizarea regimului de vize pentru ucraineni.

Dar încă dinainte de criza migranţilor, mai multe state UE, printre care Austria, Belgia, Germania şi Olanda, manifestau reticenţă faţă de eliminarea vizelor pentru cetăţenii ucraineni.

Citeste mai mult despre: Coniliul UE, Schengen, Ucraina, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: