• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta 5º C
  Craiova 4º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 2º C
 • 1 EUR = 4.6975 LEI
  1 USD = 4.1192 LEI
  1 GBP = 5.3305 LEI
  1 CHF = 4.1441 LEI
  1 HUF = 1.4745 LEI
  1 BGN = 2.4018 LEI
  1 JPY = 3.7645 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ucraina informeaza structurile internationale si acuza Rusia de escaladarea situatiei din Donbas

10 August, 12:41

Ucraina va informa  președinția în exercițiu a OSCE, statele membre ale ”formatului Normandia”, UE și NATO referitor la acutizarea situației din Donbas și subminarea planului de pace,anunta Unian citand un comunicat al diplomatiei de la Kiev. Ministerul de Externe ucrainean atrage atenția asupra intensificării substanțiale a provocărilor, schimburilor de focuri și atacurilor îndreptate asupra pozițiilor Operațiunii antiteroriste a Ucrainei din partea combatanților susținuți de Rusia.

Donbas Ucraina

Ministerul de Externe de la Kiev a anuntat printr-un comunicat de presa ca numai în ultimele zile, a crescut în mod substanțial numărul de atacuri nu doar asupra pozițiilor unităților armatei ucrainene, ci și asupra obiectivelor civile. Atacul inițiat, de la 10 august, de grupuri tactice, cu sprijinul tehnicii blindate și tancurilor, asupra localității Starognatovka constituie un semnal îngrijorător privind escaladarea situației în zonă.

Conform diplomației ucrainene, acțiunile ofensive ale trupelor ruso-teroriste, intimidarea observatorilor Misiunii speciale de monitorizare a OSCE  fac parte dintr-o strategie  de subminare a acordurilor de la Minsk.

Ministerul de Externe al Ucrainei solicita ca partea rusă trebuie să ia măsuri imediate pentru a pune capăt ”acțiunilor care îi aduc Ucrainei distrugere și moarte, amenință securitatea și stabilitatea pe întreg continentul european”.

Precizam ca sambata noapte spre duminica patru mașini blindate ale OSCE au fost incendiate la Donețk, OSCE a difuzat duminică un comunicat in care se precizeaza ca  scopul incendierii celor patru mașini lângă biroul OSCE a fost de a intimida misiunea, pentru ca aceasta să nu mai elaboreze rapoarte pe marginea evenimentelor din Donețk.

Citeste mai mult despre: Donbas, OSCE, Ucraina
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.md pe facebook
Alte articole: